TüP BEBEK TEDAVI SüRECI - AN OVERVIEW

Tüp bebek tedavi süreci - An Overview

Tüp bebek tedavi süreci - An Overview

Blog Article

Tüp bebek uygulamasında ilaçlarla yeterli büyüklüğe getirilen yumurtalar genellikle vajinal yolla duruma göre abdominal yolla anestezi ile sedasyon altında steril koşullarda fifteen dakika suren OPU dediğimiz bir işlemle yumurta toplama işlemi yapılmaktadır.

Aşılama: 35 yaş altı, sperm kalitesi iyi olan ve daha basit kısırlık problemleri yaşayan çiftler için uygun.

Tüp bebek tedavisinde başarıyı artırmak için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır:

Elde edilen yumurtalardan gerekli olgunluğa ulaşmış olanları erkekten alınan spermler ile mikroskop altından mikroenjeksiyon dediğimiz yöntem ile döllenir.

3'ten fazla yumurtanın üretilmesi sonucunda ikiz ya da çoklu gebelik meydana gelebilir. Ancak bu durum, anne ve babanın inisiyatifi ile birlikte doktor tarafından kararlaştırılır.

Dr. Nilgün Turhan Muayenehanesi`nde uygulandığı anlamı çıkarılamaz. Cerrahi işlemler SGK kapsamı dışında özel hastane şartlarında yapılmaktadır. Bu siteyi ziyaret edenlerin bu uyarıları okuyup anladığı ve kabul ettiği varsayılır. Bu uyarıları kabul etmiyorsanız bu siteden çıkmak için tıklayınız.

Tüm tedavinin en zor kısmı embriyo transferi sonrası beklenilen bu süredir. Testi sabırsız davranarak erken yaptırmak kafa karıştırıcı olabileceği için önerilmemektedir.

Embriyo transferi işlemi ağrısız bir işlemdir, anestezi gerektirmez. İşlem sonrası endometriumu desteklemek için hastaya enjeksiyon, fitil veya krem şeklinde progesteron hormonu verilir.

Tedavinin ilk advertımında aşılama yönteminde olduğu gibi yumurtalıkların gelişimini uyarmaya yönelik çeşitli tedaviler uygulanır.

Bu işlemlerin yapılma amacı problemli embriyoya önceden tanı koyarak hastalıklı bebek yerine sağlıklı bebek doğmasını sağlamak, düşük yapma ihtimalini azaltmak ve tüp bebek başarı şansını artırmaktır. Bu işlemler özel laboratuvar şartları ve tecrübeli personel gerektirmektedir.

Bununla birlikte çiftlerin daha önce Polycystic Ovary Syndrome yaptırdıkları tahliller varsa hekim tarafından incelenir. Sonrasında hem kadın hem de erkek tarafından yaptırılması gereken testler belirlenir ve çiftler bu testler hakkında bilgilendirilir.

Daha sonra olgunlaşan yumurta hücreleri, ameliyathane ortamında toplanır ve uygun laboratuvar ortamında kaliteli sperm hücreleri ile bir araya getirilir.

Aşılama yöntemi nedeni belirlenemeyen kısırlık olgularında ve çoğunlukla erkeğe bağlı doğurganlık kaybı durumunda tercih edilen yardımcı üreme tekniklerinden biridir.

Aşılamanın kesinlikle başarılı olmadığı two durum vardır. Aşağıdaki durum varsa aşılama PCOS yerine direk tüp bebek tedavisi yapılması gerekir.

Aslında kadının doğurma zamanları yaşa bağlı olarak gelişmektedir. Peki, bu aşılama ile tüp bebek arasındaki fark nedir? Eğer bir kadın 35 yaşının altındaysa ve kadın hastalıklarından dolayı büyük bir operasyon geçirmediyse ve eşinin de önemli bir sperm sorunu yoksa her ay düzenli bir ilişkiden sonra hamile kalınma oranı %25 olduğu biliniyor. ÇAlright fazla bebek isteyen fakat bebek sahibi olamayan insanlar vardır.

Report this page